Over mij…

Ik begin mijn verhaal vaak met ‘ik heb vijf kinderen, waarvan de oudste een miskraam…. Een aantal jaren geleden zat ik in de knoop. Met mijzelf, mijn leven, met alles eigenlijk. Ik voelde me een lege huls. Soms gebeuren er dingen in je leven, die diepe sporen na laten. Voor mij waren dit in relatief korte tijd een miskraam, zwangerschappen en geboorten van onze vier kinderen. Tel daarbij op: een bijna-doodervaring (BDE) tijdens een operatie en brand in ons nieuwe huis…

Overleven

Omdat ik van huis uit geleerd heb altijd door te gaan en niet op te geven, stond ik op standje ‘overleven’. Begrijp me goed; kunnen doorzetten heeft veel kwaliteiten. En die wil ik niet missen, maar de andere kant van deze medaille kostte me zoveel! Ik stond altijd ‘aan’, ontspannen en uitrusten was er niet bij. Een woelige periode volgde. Mijn energieniveau was net genoeg om de dag door te komen. Ik was moe, kon mij nauwelijks concentreren en vond nergens voldoening in. Terwijl ik vond dat mijn leven heel goed op orde was. Een prachtig huis en gezin had, alles wat mijn hartje begeerde. Kortom: niet zeuren. Toch was ik niet happy, opgebrand. Ik wilde het voor iedereen goed doen en vergat mijzelf. En: ik kan alles zelf en heb van niemand hulp nodig!

Na het donker, wordt het licht

Het dieptepunt dat ik bereikte, was nodig voor mijn herstel. Ken je dat? Als je denkt dat het niet erger kan, gaat er een nieuwe deur open. Ik zegde mijn baan op om voor de kinderen te zorgen. In het begin voelde ik me verloren, nutteloos en veroordeelde mijzelf. ‘Lanterfanten’, zo noemde ik het thuiszitten. Ik bagatelliseerde de zorg voor vier kinderen, een huishouden en een man met een drukke baan. En nét toen ik mij afvroeg hoe ik zo nog verder kon, viel een huis-aan-huisblaadje met een advertentie voor een informatieavond bij het NTi NLP in Limmen op de mat. Zij geven opleidingen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Lichamelijk en geestelijk was ik op. Alle eerdere signalen van mijn lichaam had ik tot dan toe genegeerd. Het enige dat ik voelde, was dat er iets moest gebeuren en dat ik de enige was die actie moest ondernemen.

Overgevoelig, prikkels en ‘wonden’

Mijn BDE – waar je op via deze link alles over kunt lezen – maakt(e) mij sensitief en hoog gevoelig (HSP). Prikkels kwamen vanaf dat moment vol binnen en ik wist mij er geen raad me. Het zoog me leeg. Ik sloot mijzelf compleet af, om maar niets te hoeven voelen. Mijn trainingen leerden me mijn eigen struikelblokken te erkennen. Door wat mij dwars zit of beperkt juist aan te gaan en uitpluizen. Veel van wat er gebeurde, had ik geen invloed op. Dat is mijn lot en dat kan ik niet veranderen. Wat wel kan, is omgaan met de ‘wonden’ en sporen die gebeurtenissen achterlaten. Ik heb mijn ‘wonden van verlies’ omgezet in ‘parels voor mijn schatkist’.

Mijn miskraam, mijn bijna-doodervaring en gevoeligheid maken mij tot wie ik nog meer ben. Door NLP, systemisch werken en traumawerk te volgen bij het Nti NLP ontwikkelde ik een nieuwe ‘blauwdruk’, mijn eigen opgeschoonde ontwerp. Kijken naar wat ik heb geleerd thuis over ‘hoe het moet en hoort’ omzetten in: ‘wat werkt en is gezond voor mij?

Eerlijk, rauw en rouw

Gedachten en overtuigingen over mijzelf en over anderen (vooral ook) zaten mij in de weg. Het voelt kwetsbaar om toe te geven dat ik een perfectionist ben. Dat alles precies moet, zoals ik vind dat het moet. Om te erkennen dat ik faalangst heb en dat maskeerde door te doen alsof ik altijd alles onder controle heb. Dat ik fouten maak en mag maken. Het kindje dat ik graag op de wereld had gezet en dat dat niet is gelukt. Mijn onbedwingbare neiging naar harmonie en vrede in mijn relatie, in het gezin en in de wereld los te laten. Zo vond ik mijn eigen manier om met de obstakels én de mooie dingen in mijn leven om te gaan. Vandaaruit ontstond een nieuwe beweging: andere mensen deelgenoot maken van mijn kennis en ervaringen. 

Over mij.. mijn bedrijf, mijn passie

Tien jaar geleden startte ik mijn eigen coachpraktijk. Ik wilde anderen laten ervaren en mee laten delen van wat ik heb geleerd. Door mijn ervaring heb ik een jonge vrouw kunnen helpen met haar angsten en paniek om te gaan. Een succesvol ondernemer, die werk en privé niet kon scheiden, heeft door andere keuzes te maken weer balans en rust gevonden. Een dame van 81 jaar, die voordat zij dit leven zou verlaten, nog wilde werken aan zichzelf en haar blokkades. Ik heb nog zoveel meer voorbeelden van dit dankbare en prachtige werk. In de tussentijd blijf ik leren, bijscholen en bijschaven aan mijn bedrijf.

Het werken met mensen, die zich kwetsbaar opstellen door mijn hulp in te roepen, vraagt van mij dat ik zoveel als mogelijk in balans ben. Mijn hele hart en ziel vind je in mijn werk. Daar horen mijn ervaringen en het omgaan met mijn pijn, mijn falen, mijn imperfecties en strubbelingen bij.

Genoeg over mij… ik ben benieuwd naar jou!

Ik weet niet waar jij mee worstelt of tegenaan loopt en waar jij mijn hulp bij kunt gebruiken. Je kunt jouw verhaal doen, onder het genot van een kop koffie of thee. Dan hebben we het erover. Je maakt eenvoudig een afspraak in mijn agenda door op onderstaande button te klikken. De juiste balans en rust is te vinden door samen vastgelopen patronen te onderzoeken. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Leuk! Laten we kennis maken! Je kunt mij bellen op 06-53593452 of plan direct een oriënterend gesprek in op een voor jou geschikte datum en tijd.

Oké, nog heel even over mij…

Voor één van de grootste platforms op het gebied van burn-out, stress en persoonlijke ontwikkeling ‘Balansportaal’ gaf ik een interview. Je kunt het hier teruglezen.

 • IEMT Practioner, certificeerd Anne ten Brinke IEMT-opleider Nederland
 • Trainersopleiding internationaal NLP-trainer, NTi-NLP Limmen
 • Kindercoachopleiding, systemisch werken met kinderen & jongeren; I. Dykstra UNLP
 • Persoonlijk Begeleider/NLP Coach Opleiding NTi-NLP Limmen
 • Systemisch begeleider/opsteller, gecertificeerd NTi-NLP Limmen
 • Systemic Ritual, sjamanisme, voorouderveld & opstellingen; Daan van Kampenhout
 • Systemisch werken in Onderwijs, Opvoeden en Ouderschap; M. Francke
 • Systemische Structuuropstellingen; Matthias Varga von Kibed, Insa Sparrer
 • Systemische opstellingen en persoonlijk proceswerk; Johannes B. Schmidt
 • Shame and Intimacy ; Johannes B. Schmidt
 • Systemisch Werken in 1-op-1; CoachInn, Nienke Brinkhorst
 • Oplossingsgericht Werken; Arnoud Huibers
 • Vrouw & Verlangen; Marieke Soutberg
 • Opleiding Systemisch werken Verdieping
 • Basisopleiding Systemisch werken
 • NLP Master Practioner NTi-NLP Limmen
 • NLP Practioner NTi-NLP Limmen

Beroepsvereniging & professionalisering: