fbpx

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Waar ben jij goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten? Weet je waar ik echt goed in ben?? Ik ben echt al jaren een expert in het vervullen van andermans taken en wensen. Nee, echt dat is een kwaliteit van mij. Of liever zeg ik: wás een kwaliteit van me. Oppas nodig, bloemetje of cadeautje regelen, helpen verhuizen, klussen, kom maar op, niets was mij teveel. Tot vervelens aan toe natuurlijk, want ook al gaf ik alles, het voelde alsof het nooit genoeg was. Het was voor mij een peulenschil om ook voor een ander denken en bedenken wat hij of zij nodig had. Spring jij ook zo makkelijk in als niemand anders het doet, geen collega of vrijwilliger te bekennen en hoor je jezelf dan zeggen: dan doe ik het wel? En: nee, het valt wel mee, stelt niets voor. Dat heb ik jarenlang met veel plezier en liefde gedaan. Ik heb ontdekt dat ik, omdat ik vooral bezig was met ‘de ander een plezier te doen’, in elk geval één heel belangrijke persoon vergat: mij, mijzelf, ik, ich, moi, me! En zolang ik maar bleef ‘geven’, hoefde ik niet te kijken of zelfs maar bedenken wat ik zelf nodig had en heb. En het bracht nog iets anders met zich mee: het niet hoeven vragen om hulp en daar hebben meer vrouwen last van…

Nou is het natuurlijk niet zo, dat ik daar van de ene op de andere dag mee gestopt ben. Of door mijzelf op 1 te zetten, ik opeens een mega-egoïst ben geworden. Het ontdekken en herkennen van mijn goede gever-patroon, heeft me geleerd over mijn grenzen en waarom ik geef. Het heeft me geleerd goed te luisteren naar wat ik nodig heb. Het geven heeft ook vele prachtige kwaliteiten en het kunnen aanvoelen van andermans behoeften ook. Nog mooier zelfs; ik heb er mijn werk van gemaakt en ben mijn eigen bedrijf begonnen: Stap in je Kracht, coaching & training.

Wil jij ook beter naar jezelf en jouw eigen behoeften leren luisteren? En ontdekken wat dit jou kan opleveren? Dat kan en ik begeleid je daar graag bij. Bel 06-53593452 of vul onderstaand contactformulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *