fbpx

Worstel je met een burnout?

Stress, vermoeidheid en burn-out zijn helaas aan de orde van de dag in onze drukke maatschappij. Veel mensen voelen zich overbelast en uitgeput en lijden aan burn-out symptomen. Lees hier meer over de symptomen. In dit blog zullen we bespreken wat burn-out precies is, hoe je burn-out kunt voorkomen en hoe ik als burn-out coach je kan helpen om deze situatie aan te pakken.

Wat is burn-out precies?

Burn-out is een vermoeidheidssyndroom, waarbij iemand langdurig gestresst is en geen energie meer heeft om te presteren. Dit kan leiden tot gevoelens van wanhoop, hulpeloosheid en een negatief zelfbeeld. Daardoor is het vaak niet mogelijk om optimaal te functioneren en kan het zijn dat je een periode niet kunt werken. Vaak wordt gedacht dat burn-out komt door veel te hard en lang werken. In mijn beleving is dat vaak een uiting of gedrag waar een andere oorzaak onder ligt.

Hoe voorkom je burn-out?

Er is een aantal stappen die je kunt nemen om burn-out te voorkomen. Het begint in mijn coachtrajecten met het achterhalen van de oorzaken. Oorzaken van burn-out worden veelal gevonden in onbewuste patronen en gedragingen die je hebt geleerd. Om die te ontdekken, maak ik gebruik van familieopstellingen en organisatieopstellingen. Het optimaliseren van jouw energiebalans, jouw belastbaarheid – als het gaat om werk – door lichaamsgerichte oefeningen te doen, maken deel uit van een coachtraject. Hieronder staan enkele belangrijke tips:

  • Leer om nee te zeggen: vaak voelen we ons verplicht om alles te doen, ook al is het niet haalbaar. Leer om ‘nee’ te zeggen als je te veel op je bord hebt en focus op de dingen die echt belangrijk zijn.
  • Maak tijd voor jezelf: plan regelmatig tijd voor jezelf in om te ontspannen en op te laden.
  • Beweeg regelmatig: regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om stress te verminderen en energie te krijgen.
  • Slaap genoeg: slaapgebrek kan leiden tot stress en vermoeidheid. Zorg dat je genoeg slaapt en probeer een vast slaapritme aan te houden.

Ervaringsdeskundige en burn-out coach

Als je worstelt met stress, vermoeidheid of burn-out, aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken. Ik ben onder andere burn-out coach en kan je helpen om de oorzaken van je stress te begrijpen en hoe je deze kunt aanpakken. Door middel van coaching en begeleiding help ik je om jezelf weer in balans te brengen en leer je hoe je burn-out kunt voorkomen.

Ik ben ervaringsdeskundige en daardoor een ervaren burn-out coach met jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen bij het herstellen van burn-out. Door mijn unieke aanpak help ik je om weer in balans te komen en hoe je met stress kunt omgaan. Zoek nu hulp, voorkom burn-out en leer om de flow in je leven terug te krijgen.